نگهداری از سالمندان با بیماری های خاص

نگهداری از سالمندان با نیازهای خاص
مراقبت، حمایت و مراقبت از سالمندان بیمار یکی از مهمترین موارد است. باید به مراقبت از بیماران سالمند توجه ویژه ای شود تا از شرایط روحی و جسمی بهتری برخوردار شوند. بسیاری از سالمندان با نیازهای ویژه به دلیل بیماری و ناتوانی در کار به مراقبت بیشتری نیاز دارند. اگر صلاحیت مراقبت از سالمند مبتلا به بیماری خاص را ندارید، باید از یک پرستار سالمند متخصص کمک بگیرید. کنار آمدن با بیماری های خاص و متفاوت را برای سالمند خود آسان تر کنید. برای آشنایی بیشتر با نکات نگهداری و مراقبت ویژه از سالمندان بیمار تا پایان مقاله با ما همراه باشید.

انواع بیماری‌های خاص در سالمندان

پیری را نمی‌توان بیماری نامید زیرا یک روند طبیعی از عمر است. در برخی از مواقع پیری با مشکلات جسمی ‌و روحی همراه خواهد بود. به‌طور حتم انسان با گذشت زمان و در دوران کهنسالی توانایی‌های دوران جوانی خود را از دست می‌دهد. این موضوع به دلیل بروز برخی از بیماری‌ها خاص است.
رایج‌ترین و شایع‌ترین بیماری‌های خاص در سالمندان در دسته‌بندی‌های زیر تقسیم می‌شوند. اگر مراقبت از سالمندان بیمار را جدی نگرفت، ممکن است روند رشد بیماری‌ها پیشرفت داشته باشد. به‌طور کلی شایع‌ترین بیماری‌های سالمندان به شرح زیر هستند.

نگهداری از سالمندان با نیازهای خاص

بیماری‌های قلبی و عروقی
بیماری‌های قلبی و عروقی یکی دیگر از شایع‌ترین بیماری‌های دوران سالمندی و پیری است. با توجه به نوع بروز علائم در دو دسته تقسیم می‌شود.
دسته اول بیماری های قلبی عروقی به افرادی اطلاق می شود که به دلیل دیابت، بیماری های فشار خون، استعمال دخانیات، ژنتیک و دلایل دیگر، مشکلات مختلفی در قلب و عروق خونی دارند. اما دسته دوم افراد مسن و بدون هیچ گونه بیماری زمینه ای هستند که به طور ناگهانی علائم مختلفی پیدا می کنند.
رایج‌ترین آن‌ها عبارتند از:
- تنگی نفس
- درد در قفسه سینه
- احساس خستگی بیش از حد
- ضعف عمومی، سرگیجه
- تعریق زیاد و ضربان قلب نامنظم
به‌طور کلی فرقی ندارد که سالمند شما در کدام یک از دسته‌بندی‌های گفته شده قرار می‌گیرد. مهم این است که مراقبت از سالمندان بیمار خود را جدی بگیرید تا بیماری هرچه سریع‌تر بهبود پیدا کند.

بیماری آرتروز
آرتروز یکی از بیماری هایی است که مختص افراد مسن است و مربوط به استخوان ها و مفاصل است. درد مفاصل و کاهش توانایی بدنی از مهمترین علائم این بیماری است که کیفیت زندگی سالمندان را به طور مستقیم تحت تاثیر قرار می دهد.
برای پیشگیری از این بیماری به فعالیت بدنی سبک و منظم یا فیزیوتراپی نیاز است تا از شدت بیماری کاسته شود. علاوه بر این، بیماران مسن می توانند از طریق کاهش وزن، رژیم غذایی مناسب و ویتامین D از پیشرفت بیماری بکاهند.

دیابت
دیابت بیماری است که افراد بالای 40 سال را مبتلا می کند. شایع ترین نوع دیابت در افراد مسن دیابت نوع 2 است که به دلیل رژیم غذایی ناکافی رخ می دهد. برای اینکه بتوانید دیابت خود را کنترل کنید، ابتدا باید به یک متخصص مراجعه کنید. او سپس با رژیم غذایی سالم، کاهش وزن و تجویز دارو، این بیماری را مدیریت کرد.

بیماری پارکینسون
برای مراقبت از سالمندان بیمار پارکینسون باید با این بیماری آشنایی داشته باشید. بیماری پارکینسون باعث اختلال در حرکت و کنترل عضلانی در سنین پیری می‌شود.
برای پیشگیری از این بیماری، هنگام مراقبت از افراد مسن با شرایط خاص پزشکی، باید فعالیت بدنی منظم و مناسب و عادات غذایی در نظر گرفته شود.

بیماری آلزایمر
بیماری آلزایمر یک بیماری منحصر به فرد است که نیازهای مراقبت و نگهداری افراد مسن را حساس می کند. بیماری آلزایمر در اثر آسیب به بخشی از مغز ایجاد می شود. این امر منجر به بیماری های مغزی در سالمندان می شود. در نتیجه بیماران دچار مشکلاتی مانند حافظه کوتاه مدت یا حافظه بلند مدت می شوند. در واقع، اختلال شدید حافظه یکی از اولین علائم این بیماری است که سالمندان و اطرافیان آنها را با چالش های مختلفی مواجه می کند. بنابراین، بهتر است از سالمندان با نیازهای خاص یا بیماری آلزایمر مراقبت جدی شود.

بیماری سرطان
در واقع سرطان یکی از خطرناک ترین بیماری های دوران سالمندی است و نیاز به مراقبت های ویژه دارد.
سرطان در سالمندان ناشی از سیگار کشیدن، تغذیه نامناسب، عدم فعالیت بدنی و عوامل محیطی است. برای پیشگیری از سرطان باید از مکمل های غذایی و تغذیه سالم استفاده کرد و به فعالیت های بدنی مختلف پرداخت.

نقش ویژه پرستار در مراقبت از سالمندان بیمار

پرستاران متخصص در ایجاد انگیزه و بهبود روند بیماری در افراد مسن عملکرد خوبی دارند. اگر توانایی و شرایط نگهداری از سالمندان بیمار را ندارید، توصیه می کنیم برای مراقبت از سالمند مبتلا به بیماری های خاص، پرستار استخدام کنید. پرستاران بیماری های خاص به دلیل زمینه کاری خود همیشه به روز و قابل اعتماد هستند. در واقع، علاقه و تعهد مراقبین به کارشان می تواند رضایت بیمار را افزایش دهد و در نتیجه همکاری لازم بیمار را برای بهبود بیماری افزایش دهد.
اما مهم ترین ویژگی هایی که یک پرستار متخصص باید داشته باشد چیست؟ مهم ترین ویژگی یک پرستار این است که سالمندان با نیازهای ویژه می توانند در مراقبت از آنها اعتماد کنند، یعنی دلی پرشور برای کارشان داشته باشند و سختی های این سفر را تحمل کنند. یکی دیگر از مواردی که در استخدام پرستار باید به آن توجه کرد، داشتن روحیه عالی و مفید است. استخدام پرستار بر اساس بیماری های سالمندی شما نیز ضروری است زیرا برخی از بیماری ها به قدرت بدنی و توانایی بالاتری برای جابجایی بیماران نیاز دارند.
در حقیقت پرستارها برای نگهداری سالمند‌ها با نیاز‌های ویژه یا شرایط بیماری خاص، باید میزان رضایت بیمار را در نظر بگیرند و ارتباط موثری را با سالمند بیمار ایجاد کنند. همانطور که اشاره شد، پرستار متخصص می‌تواند روند رشد بیماری را کاهش دهد و نیازهای بیمار را بررسی کند. اما مهم‌ترین ویژگی‌های پرستار در مراقبت از سالمندان با نیاز‌های ویژه یا بیمار عبارتند از:
  1. علاقه قلبی به نگهداری بیمار
  2. دارای روح بزرگ و کمک‌کننده
  3. توانایی مدیریت کارها و نگهداری از بیمار
  4. دارای قدرت بدنی و توانایی بالا در جابه جایی بیمار
  5. دارای مهارت اجتماعی برای ارتباط‌گیری با بیمار و اطرافیان بیمار

اهمیت مراقبت از سالمندان با نیازهای ویژه

مراقبت از سالمندان با نیازهای ویژه، سالمندان بیمار و سالمندان مبتلا به بیماری های خاص باید جدی گرفته شود تا احتمال ابتلا به بیماری و بروز سایر بیماری ها کاهش یابد. در واقع، اگر شما از جمله افرادی هستید که با یک سالمند با نیازهای ویژه زندگی می کنید، باید توجه داشته باشید که مراقبت از سالمند با شرایط خاص پزشکی باید اولویت اول شما باشد. فقط نکات ذکر شده در این مقاله را جدی بگیرید و به رژیم غذایی مناسب، مراقبت روزانه و مصرف به موقع داروها توجه کنید.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.